Herman Ottó Múzeum

A természet palettája


ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK
A PANNON-TENGER KIÁLLÍTÓÉPÜLETBEN

A gyermekek saját maguk készíthetnek festéket ásványokból, csak természetes anyagok felhasználásával!

A foglalkozás során kiderítjük, milyen természetes anyagokat találhatunk a környezetünkben, a természetben, amelyek akár azonnal színező anyagként használhatók, illetve akár csak egy anyag (oldószer) hozzáadásával máris festékként szolgálnak. A növényeknek, az állatoknak, és a kőzeteknek is rengetegféle színe lehet. A színeket legtöbb esetben a fény és az adott felület „játékának” köszönhetjük, míg más esetekben a pigmenteknek, vagyis a színanyagoknak.

Az egyiptomiak által is közkedvelt tojástemperát fogunk készíteni! Az ásványt a gyerekek mozsárban fogják megfelelő finomságúra őrölni (kisebb korosztálynak felnőtt segítségére is szüksége lehet), majd elkeverjük a pigmentet a kötőanyagként szolgáló nyers tojással. Amint elkészültek a saját festékeink máris alkothatunk velük, csak a fantáziánk szabhat határt!

A program helyszíne

HERMAN OTTÓ MÚZEUM "PANNON-TENGER MÚZEUM" KIÁLLÍTÓÉPÜLETE
3529 Miskolc, Görgey Artúr u. 28.

A kapcsolódó kiállítás

Kárpátok ásványai

Ajánlott korosztály

általános iskola 1-4. osztály

A program időtartalma

kb. 45-60 perc

Kapcsolódó tantárgyak

Földrajz, rajz

Időpontja

Egész tanévben, csütörtöki és pénteki napokon, 9-től 16 óráig

Ajánlott létszám

15-20 fő (maximum 25 fő)

A múzeumpedagógiai foglalkozások vezetője

Berentés Ágnes geológus – e-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó személy, elérhetősége

Melnik Marianna 
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,
Tel.: 46/ 560-170-es számon 102-es melléken.

Jelentkezéskor az alábbi adatokat legyenek szívesek megküldeni: a csoport létszáma (gyermekek és kísérőik), korcsoport, tervezett látogatási időpontok (lehetőség szerint 2-3), szervező/kapcsolattartó mobiltelefonszáma.

Egyéb megjegyzés, tudnivaló

Múzeumpedagógiai foglalkozásainkon, rendezvényeinken fotók készülnek. Amennyiben kifogása van a felvételeken való megjelenés és azok publikálása ellen, kérjük ezt jelezze a foglalkozás előtt.

Érdekességek, kedvezmények, részletek pannontenger.hu oldalon.

NKA

Állományvédelem

Általános információk FOGLALKOZÁSOK Kiállítóhelyek szerint PANNON-TENGER KIÁLLÍTÓÉPÜLET A természet palettája