Herman Ottó Múzeum

„Dicsőség nincsen, csak kötelesség ” - Pele-házi barangolás

Látogatható: 2016. október 30-ig.

A Herman Ottó Emlékház egy igazi ékszerdoboz Lillafüred szívében. A köztudatban csak Pele-házként ismert épület adott otthont és kikapcsolódást nyaranta az utolsó polihisztorként aposztrofált tudósnak.

A program ismerteti életének főbb állomásait (születésének körülményeit, tanulmányait, szerelmi életét, politikai pályafutását, halálának körülményeit, végrendeletét, illetve a ház történetét), mindezt megfűszerezve személyes tárgyaival. Feldolgozza munkásságának egy-egy ismertebb darabját, mint például az ősfoglalkozások (pásztorkodás és halász életmód), ősrégészet, „A pókok faunája”, etnográfiai anyagok, ásványok…

Tárlatvezetéseink, illetve múzeumpedagógiai foglalkozásaink során megismerhetik a polihisztor egy-egy tudományos megfigyelését, gondolkodásmódját és elhivatottságát az új, az ismeretlen felfedezése iránt. A ház tágas kertjében kalimpáló vízimalom hangulatos eleme a részben erdei környezetben tartott programnak.

 

A foglalkozás előzetes egyeztetés szerinti időpontban vehető igénybe.

JELENTKEZÉS ŰRLAP SEGÍTSÉGÉVEL ITT!

További információ:

Tóth Ferenc

30 86 71 783, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Zölde Krisztián

70 45 14 336

Miskolc-Lillafüred, Herman Ottó Emlékház

Erzsébet sétány 33.

NKA

Állományvédelem

Általános információk Archívum „Dicsőség nincsen, csak kötelesség ” - Pele-házi barangolás