Herman Ottó Múzeum

Mese, monda- és novellaíró pályázat

 

 

A Herman Ottó Múzeum Papszeri Öreg Épülete Mese, monda- és novellaíró pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára, a honfoglalás témakörében

 

 

A pályázat kiírója:
A Herman Ottó Múzeum Papszeri Öreg Épülete
3530 Miskolc, Papszer 1.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 06/46/ 346-875

A pályázat célja:
Célunk, hogy minél több diák tekintse meg az Elit alakulat című honfoglalásról szóló kiállításunkat, melyet 2014-ben Az év kiállítása díjjal jutalmaztak, és ismerje meg alaposabban ezt a történelmi eseménysort olyan múzeumi környezetben, amely által ihletet meríthet pályaműve megírásához.  Másrészt szeretnénk ezt a korszakot közelebb hozni a tanulókhoz azáltal, hogy fantáziájuk segítségével újragondolhatják ezt az időszakot.

Téma:
Az alábbi három téma közül egyet lehet választani:

1. „A honfoglalók között töltöttem egy napot” – avagy írj egy mesét vagy novellát arról E/1. személyben, hogy hogyan telne egy napod honfoglaló elődeink között.
2. „Új eredetmondánk”- avagy találj ki egy teljesen saját „mondát”, amelyben arról írsz, hogy hogyan is alakult ki a magyar nép.
3. „Tíz szó”- avagy az alábbi kezdő mondatokat folytatva alkoss egy humoros mesét vagy novellát, amely a honfoglaló magyarokkal kapcsolatos:     
A vezér tudta, hogy ez a nap különleges lesz egész kísérete számára. Mindenki izgatottan várta, hogy mi fog történni. A nők és a gyerekek félelemmel voltak tele, a harcosok pedig tettvággyal. Ekkor azonban feltűnt a színen egy …

Alkotásodba foglald bele a következő szavakat: hajszárító, sámán, csoki fagyi, jurta, baseball-ütő, kumisz, Plaza, tarsolylemez, időkapu, hajfonatkorong

A pályázók köre:
A pályázatra 1. – 12. osztályos gyermekek, fiatalok magyar nyelven írott meséit, mondáit, novelláit várjuk. Az értékelés a következő korcsoportok alapján történik:
I. korcsoport: 1-4. osztályos gyerekek
II. korcsoport: 5-8. osztályos gyerekek
III. korcsoport: 9-12. osztályos fiatalok

Pályázati feltételek:
A pályaművek terjedelme legföljebb 6000 karakter (3 nyomtatott oldal) lehet. Az írásokat Times New Roman 12-es betűtípussal, 1,5-es sortávolság tartásával kérjük beküldeni: elektronikusan (e-mailben) doc. vagy docx. formában, továbbá postai úton is kinyomtatva 4 példányban.
Egy pályázó csak egy pályaművet küldhet be a szakmai zsűrinek.  
A pályázó alkotása elküldésével hozzájárul műve bármilyen formában történő, külön ellenszolgáltatás nélküli, későbbi nyilvánosságra hozásához.

NKA

Állományvédelem

Általános információk Archívum Mese, monda- és novellaíró pályázat