Herman Ottó Múzeum

Ismerkedjünk meg az ásványokkal!


ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK KÖZÉPISKOLÁSOKNAK
A „PANNON-TENGER MÚZEUM”-BAN

Ha azt mondjuk ásványok, a legtöbb embernek a csillogó ékszerek, vagy a „gyógyító kövek” jutnak az eszükbe. Végigjárva a „Kárpátok ásványai” című kiállítást a sok szépséges darab elgondolkodtató kérdéseket vethet föl bennünk. Például, hogy hol, hogyan lehet ilyen ásványokat találni, és honnan tudják a gyűjtők, hogy hol kell keresni őket?  Egyáltalán hogyan keletkeznek? Mitől színesek? És miért vannak a kiállításon olyan darabok, amik csak egyszerű földes valaminek tűnnek, és még csak nem is szépek?

Ilyen, általánosságban felmerülő kérdésekre, és ezen felül még más érdekességekre kapnak választ az „Ismerkedjünk meg az ásványokkal!” foglalkozásra jelentkezők.  Ez a program kicsit nagyobbak (vagy igen érdeklődő kisebbek) számára nyújthat sok hasznos információt a kőzetekről és ásványokról, egy kötetlen, gyakorlatias, az érdeklődők által választott, kőzettani-ásványtani témákat felölelő szabados foglalkozás keretében. Ekkor előkerülnek a kézipéldányok, a nagyítók, sósav, a színes illusztrációk, és kezdődhet az interaktív ásványtan óra!

A program helyszíne

HERMAN OTTÓ MÚZEUM „PANNON-TENGER MÚZEUM” KIÁLLÍTÓÉPÜLETE
3529 Miskolc, Görgey Artúr u. 28.

A kapcsolódó kiállítás

Kárpátok ásványai

Ajánlott korosztály

általános iskola felső tagozat, középiskolások

A program időtartalma

60 perc

Kapcsolódó tantárgyak

földrajz, fizika, kémia

Időpontja

Egész évben.

Kapcsolattartó személy, elérhetősége

Melnik Marianna 
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 46/ 560-170-es számon 102-es melléken.

Egyéb megjegyzés, tudnivaló

Múzeumpedagógiai foglalkozásainkon, rendezvényeinken fotók készülnek. Amennyiben kifogása van a felvételeken való megjelenés és azok publikálása ellen, kérjük ezt jelezze a foglalkozás előtt.

Érdekességek, kedvezmények, részletek pannontenger.hu oldalon

NKA

Állományvédelem

Általános információk Archívum Ismerkedjünk meg az ásványokkal!