Herman Ottó Múzeum

UTAZÓ KIÁLLÍTÁS AZ ISKOLÁBAN ÉS A MÚZEUMBAN!

Tisztelt Igazgatónő/ Igazgató Úr!
Kedves Pedagógus Kolléga!

A Herman Ottó Múzeum különleges múzeumpedagógiai programját szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, elsősorban hatodikos és tizedikes évfolyamos osztályaiknak, a huszita háborúk és a középkori várépítészet témájához illeszkedően.

Múzeumunkban, a napokban megnyílt történelmi kiállításokhoz kapcsolódóan, egy utazó kiállítást hozunk létre, hogy komplex rálátást biztosítsunk a diákoknak, a történelmi események rekonstruálása és a régészet módszereinek összefüggései között.

A program két részből áll.
Az első részben iskolájuknak kölcsönadjuk a régészek munkáját képregényes stílusban ismertető, nagyméretű táblaképekből, műtárgyakból és műtárgymásolatokból álló utazó kiállításunkat.
A kiállításhoz előre egyeztetett formában és módon régész-muzeológusaink vállalják, hogy ajánlottan hatodikos illetve tizedik évfolyamos osztályaiknak élményszerű beszámolót tartanak munkájukról, majd beszélgetnek a diákokkal, válaszolnak kérdéseikre.
Folytatásként, a második részben ajánlottan az iskola fent említett évfolyamai ellátogatnak a múzeum husziták történetét és Észak-Magyarország középkori várépítészetet bemutató kiállításaira, ahol múzeumpedagógiai foglalkozás keretében köthetik össze az iskolában hallottakat, egy konkrét időszak régészeti emlékeinek bemutatásával.

Az iskolai alkalom előkészítése és egyúttal bevezetője annak, miként kerülnek a régi korok emlékei a múzeumba, így az utazó kiállítás csak múzeumlátogatással együtt működik, amelyről a múzeum és az iskola együttműködési szerződést köt.

A program november 11-től december 20-ig tart.
A kiállítás kölcsönzési időtartalma maximum 1 hét.
A program díja: 
- a kiállítást a múzeum saját költségén szállítja és szereli össze az iskolában,
- a régészek előadása ingyenes,
- a múzeumban zajló foglalkozás kedvezményes foglalkozásjegye 150 Ft/fő.

A programban jelentkezési sorrendben, összesen 10 iskola tud részt venni!
A kiállítás helyigénye maximum 30 m2. 
Jelentkezés: Marosi Ágnes múzeumpedagógus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 46/560-182

Információ a kiállításokról:
Isten katonái - Jan Zsizska és a husziták a keresztes lovagrenddel vívott harcban
Rejtélyes várak nyomában - "Újrahasznosított" erősségek Észak-Magyarországon

NKA

Állományvédelem

Általános információk Archívum UTAZÓ KIÁLLÍTÁS AZ ISKOLÁBAN ÉS A MÚZEUMBAN!