Herman Ottó Múzeum

Alkategóriák

 • Aktuális

  Találkozzunk a múzeumban!

  Kedves Pedagógusok! Múzeumba járni jó dolog, mert a múzeum a találkozások helye. Találkozunk emlékeinkkel, ismerős és ismeretlen tárgyakkal, műalkotásokkal, történetekkel. Szeretnénk, ha gyermekeink értő látogatókká, a múzeumot szerető felnőttekké válnának, akik magabiztosan lépnek be egy kiállítótérbe. A ránk bízott kincseket és tudást minél szélesebb körben, minél fiatalabb kortól kezdve szeretnénk megosztani a világgal. Ezért új kínálattal, frissített foglalkozásokkal, gazdagabb programokkal készültünk az új tanévre.
  Házanként, kiállításonként és korosztályonként rendszereztük azokat a foglalkozásokat, amelyekkel a 2017/18-as tanévben várjuk a hozzánk érkező óvodás és iskolás csoportokat. A meghirdetett programok szándékaink szerint kellően változatosak ahhoz, hogy minden pedagógus rátaláljon arra a lehetőségre, amiért érdemes útra kelni és nálunk megtartani a tanórát, szakkört, tehetséggondozást, pályázati felkészítést, versenyt vagy egyszerűen csak egy önfeledt, vidám, a tantermi keretekből kizökkentő alkalmat, amely összekovácsolja az osztály tagjait.

  Az egyes foglalkozások alatt feltüntettük, melyik programunkat melyik tantárgy témaköreihez ajánljuk. Amennyiben nem talál kínálatunkban az aktuálisan, esetleg speciálisan jelentkező igényeknek megfelelő lehetőséget, biztatjuk, hogy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal. Minden megkeresésre igyekszünk megoldást találni.

  Természetesen a legkisebbekre is gondoltunk. A múzeum csodák tárháza, tele mesékkel és történetekkel, amelyek csupán a fürkésző-felfedező kis kalandorokra várnak.
  Bízunk benne, hogy múzeumpedagógiai programjaink kellően játékos és kellően tudományos formában közvetítik a ránk bízott kultúrkincsek üzenetét.

  Kérjük, válogassanak kínálatunkból és találkozzunk a múzeumban a 2017/18-as tanévben!

  Dr. Tóth Arnold
  múzeumigazgató

 • Foglalkozásjegy

NKA

Állományvédelem