Herman Ottó Múzeum

Rákóczi-ház

Cím

3530 Miskolc, Rákóczi u. 2.

Telefon

+35-46/500-680, 681

Fax

+36-46/500-682

E-mail

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitva tartás

Hétfő és vasárnap kivételével minden nap 9.00-17.00Technikai szünet a Miskolci Galéria Rákóczi-házában

Értesítjük kedves látogatóinkat, hogy a Miskolci Galéria Rákóczi-háza (Miskolc, Rákóczi u. 2.)
2016. november 28. és december 7. között kiállításrendezés miatt zárva tart.
A kiállítóhely 2016. december 8-án, csütörtökön reggel 9 órától várja újra közönségét, ezen a napon Bálint István kamarakiállításának megnyitójára, 17 órára is hívjuk a látogatókat.
Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a XXIII. Téli Tárlat ünnepélyes megnyitóját is, melyet 2016. december 10-én, szombaton délelőtt rendezünk.
A tárlatokról bővebb információt az intézmény később tesz közzé.


Miskolc első felháza, az úgynevezett Rákóczi-ház, hajdan barokk kúria volt. Ide „költözött át” 1996-ban a Miskolci Galéria. A több mint 300m2 kiállítóhelyen periodikusan jelentkező kiállítások (Országos Grafikai Biennále, Téli Tárlat) és tematikus kiállítás sorozatok (A magyar sokszorosított grafika száz éve, a Magyar Nemzeti Galériával közös gondozású, történeti kiállítás sorozat) mellett kortárs hazai és külföldi alkotók, alkotócsoportok állítanak ki. Emellett, mint a város múzeuma egyre nagyobb súllyal jelennek meg éves kiállításai között a helyi kultúrát, múltat bemutató történeti és társadalomtudományi kiállítások is.

Szintén új kezdeményezésként jelentek meg 2008-ban a Miskolci Galéria falai között a kortárs videóművészeti alkotások, melyek a nemzetközi kiállítási tendenciákra reflektálva egyedülálló módon, műtárgyként jelennek meg és kerülnek kiállításra.

A Miskolci Galéria hat kiállítóterében évente több mint 30 kiállítást rendez.

A Rákóczi-ház a kiállítások, tudományos konferenciák mellett művészeteket népszerűsítő programoknak, társművészeti – zenei, irodalmi, színházi, mozgásművészeti – rendezvényeknek is otthont ad jó akusztikájú termeiben és mediterrán hangulatú udvarán.A Rákóczi-ház kiállítótermeiben kerülnek megrendezésre az időszakos kiállítások, közöttük a visszatérő nagyrendezvények, mint az Országos Grafikai Biennále és a Téli Tárlat.

A ház alatt található Dőry-pince ad helyet a Miskolci Művészklubnak.

NKA

Állományvédelem

Múzeumaink és kiállításaink Miskolci Galéria