Herman Ottó Múzeum

Híreink

KÖNYVMEGJELENÉS - 40 éves a Herman Ottó Múzeum Ásványtára

Letölthető pdf (5,28 MB)

RENDKÍVÜLI ZÁRVATARTÁS ÁPRILIS 6-ig

Kedves látogatónk!


Értesítjük a Herman Ottó Múzeum közönségét, hogy a COVID-19 (koronavírus) járvány miatt kialakult és egyben kormányzati szinten is kihirdetett (2020.03.11) vészhelyzet miatt, 2020. március 17. és április 6. közötti időszakban a múzeum valamennyi kiállítóhelye zárva tart.

Az időszak alatt kiállítóhelyeink állandó és időszaki tárlatai nem látogathatók, saját rendezvényeinket későbbi időpontra halasztjuk, a befogadott eseményeket töröljük. Kutatószolgálatunk és könyvtári szolgáltatásaink sem vehetők igénybe.

 

Köszönjük a múzeumbarátok megértését!

 

-----------

Dear visitors!

We would like to inform You that due to the COVID-19 pandemic, and because the Hungarian government declared an emergency, all exhibition buildings of the Herman Ottó Museum are closed between 17 March and 6 April 2020.

Visiting is not allowed in any of our exhibitions, our programs are delayed and guest events are cancelled. Our research services and library are also not available.

 

Thank You for understanding!

 MÚZEUMI MŰSOR

XXXVIII. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál - Műsorfüzet

MÚZEUMI MŰSOR

Pályázati Felhívás - 46. ISTVÁNFFY GYULA HONISMERETI GYŰJTŐPÁLYÁZAT

Bővebben:

40 ÉVES A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÁSVÁNYTÁRA

November 1. - Zárva tartás

Elismerő oklevél a dinós kiállításnak

A Gyémánt-díj mellett - amelyről korábban már beszámoltunk - a közelmúltban más elismerést is kapott a Pannon-tenger Kiállítóépület. A Múzeumok Majálisán megtartott „Az Év múzeuma 2019 és Az Év kiállítása 2019– díjátadó ünnepségen” a Dinók Földjén – MezoZOOikum című kiállításunkért elismerő oklevelet vehettünk át.

Újabb Gyémánt-díj a múzeumnak!

Ötödik alkalommal adták át az Országos Városmarketing díjakat szerdán Budapesten. Az eseményen Miskolc kilenc gyémántdíjat zsebelt be, amelyek között szerepelt a "Pannon-tenger Múzeum" is, így ismerve el szerepét Miskolc kulturális életében. A Herman Ottó Múzeum három év alatt immár a második elismerését kapta ezen a díjkiosztón, hiszen 2017-ben az intézmény világbajnok imázsfilmjét jutalmazták a szakemberek.

Pihenőben az Elit alakulat - bezár a Papszeri Kiállítási Épület

Nagy volumenű felújítási munkálatok előkészítése kezdődik, ezért 2019. április 1-től ideiglenesen bezár a Herman Ottó Múzeum Papszeri kiállítási épülete.

Bővebben:

DINÓK FÖLDJÉN – MEZOZOOIKUM

VEZETŐVÁLTÁS A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉLÉN

A Herman Ottó Múzeumot az elmúlt években igazgató dr. Tóth Arnold január elején bejelentette, hogy lemond posztjáról és a továbbiakban a tudományos munkára koncentrálva szeretne dolgozni az intézményben. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetése a vonatkozó jogszabályoknak és az intézmény Szervezeti és működési szabályzatának megfelelően 2019. február 1-től az igazgatói álláshelyre kiírt pályázat elbírálásáig Szolyák Péter általános igazgató-helyettest bízta meg a múzeum vezetésével. Dr. Tóth Arnold a továbbiakban muzeológus munkakörben, a múzeum tudományos titkáraként folytatja munkáját.

DR. GYULAI ÉVA EÖTVÖS JÓZSEF–DÍJBAN RÉSZESÜLT

Dr. Gyulai Éva történész, a Miskolci Egyetem docense és a Herman Ottó Múzeum muzeológusa kiváló pedagógusi munkásságának elismeréseképpen 2018. június 1-én Eötvös József-díjban részsült.

Az Eötvös József-díj az oktatási miniszter által adományozott magas állami elismerés. Azoknak a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak adják, akik oktató-nevelő munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett. 1999 óta, a pedagógusnap alkalmából ismerik el vele az arra érdemeseket, évente legfeljebb nyolc személy részére adományozható. A díjazott az adományozást igazoló okiratot és egy – a névadó álló alakját megformázó – kisplasztikát, valamint jutalomösszeget is kap. Az idei díjazottak között ott volt Dr. Gyulai Éva is.

Bővebben:

Alkategóriák

NKA

Állományvédelem