Herman Ottó Múzeum

„HIDEG NYALAT ÉS SPANYOL TEKERCS” – A Fagylalt, a jégkrém és a parfé története


című időszaki kiállításra invitáljuk a látogatókat, ahol megismerkedhetnek a fagylalt, a jégkrém és a parfé ősével, első fogyasztóival, 
nyomon követhetik történetüket az ókortól napjainkig.
A fagylalt nem egykönnyen talált rá mai nevére, „jegeczedett tejhab”-nak, 
valamint „hideg nyalat”-nak egyaránt nevezték elődeink. 
Mit rejthet a spanyol tekercs kifejezés? Természetesen a tölcsért, amelynek készítési módja Spanyolországban honosodott meg és innen került hazánkba.

 

 

 

 

 

Szeretne még több érdekességet megtudni a hideg nyalánkságról?
Látogasson el hozzánk a HERMAN OTTÓ MÚZEUM PAPSZERI ÉPÜLETÉBE!

A belépőjegy tulajdonosa egy gombóc kézműves fagylaltot kap ajándékba a KISGERGELY CUKRÁSZDÁKBAN a kiállítás időtartama alatt
2012. július 6-tól szeptember 30-ig.


NKA

Állományvédelem

Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épülete Archívum „HIDEG NYALAT ÉS SPANYOL TEKERCS” – A Fagylalt, a jégkrém és a parfé története