Herman Ottó Múzeum

MÚZEUMI CIPŐSDOBOZ AKCIÓ A TANODÁKÉRT!

 

 

A Herman Ottó Múzeum ebben az évben a tanodák karácsonyát szeretné örömtelibbé tenni, ezért az idei Cipősdoboz akcióban kizárólag nekik szánt ajándékokat gyűjt. A támogatott tanodákkal szembeni egyetlen elvárás, hogy a Magyarországi Tanodahálózat és/vagy a Tanoda Platform tagjai legyenek.

A Herman Ottó Múzeum az idén is meghirdeti jótékonysági „Cipősdoboz akcióját”. A korábbi években hagyománnyá vált karácsonyi kezdeményezés idei célja, hogy a megyében működő tanodák közösségének is igazi ünnep legyen a karácsony.  Az idén is cipősdobozban várják azokat az ajándékokat, amelyeket az adományozók a diákoknak szánnak. A dobozokat december 10-ig adhatják le a segíteni akarók a Herman Ottó Múzeum központi épületének (Miskolc, Görgey u. 28.) és a Miskolci Galériának (Miskolc, Rákóczi F. u. 2.) portáján. Az ajándékokat karácsonyi tiszteletjeggyel köszöni meg a múzeum. A jegyek 2019. január 13-ig használhatók fel a Papszeri Öreg Kiállítási Épületben, a Pannon-tenger Múzeumban és a Miskolci Galéria kiállítóhelyein.

A Herman Ottó Múzeum a cipősdoboz-ajándékokat a múzeumban 2018. december 16-án, Ezüstvasárnap tartandó Képtári karácsony című rendezvényen adja át a tanodáknak.

Hogyan érdemes elkészíteni az ajándékba szánt cipősdobozokat?

  1. Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt vagy dobozokat, hiszen Ön akár több dobozt is készíthet!
  2. A tanodáknak szánt ajándékokat elsősorban tanodai foglalkozások, tanodai összejövetelek alkalmával történő csoportos felhasználásra szánják a szervezők. A cél az, hogy az ajándékokkal a közösség a tanodában együtt töltött időt tegye színesebbé.
  3. A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal az alábbi szempontok szerint:

Játékok: elsősorban társasjátékokat, táblajátékot, puzzle-t, kártyát és csoportos tevékenységet lehetővé tévő játékokat várnak.

Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréták, kifestők, jegyzettömbök, temperák, vízfestékek, rajzlapok, színes (kivágó) lapok, oktatási szemléltető eszközök, gyurmák, füzetek, ragasztók, iskolai csomagolópapírok, füzetborítók stb.

Könyvek: kötelező olvasmányok, ifjúsági és gyermekkönyvek, mesekönyvek, kifestők, színezők, amelyek a tanoda könyvtárát gazdagítják.

Kreatív, hobby anyagok: minden olyan ide tartozó anyag, eszköz, ami kreatív kézműves foglalkozás megtartását segítheti: pl. gyöngyfűzés alapanyagok, üveg- és textilfesték, textíliák.

4. A dobozba NE TEGYEN:

Agresszivitásra késztető képeket, játékokat: játékpisztoly, kés, pc-játék, konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat: sampont, testápolót, törékeny tárgyat: tükröt, porcelánbabát valamint ruhaneműt, élelmiszert, rossz állapotú valamint használhatatlan tárgyakat, kozmetikai szereket, bármilyen lejárt szavatosságú terméket, olyan dolgot, amit Ön sem szívesen kapna ajándékba.

5. Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, (lehetőleg külön a tetejét és külön az alját), majd kösse át zsineggel! (Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor!)

A dobozra jól láthatóan írja fel, annak tartalmát és az életkori ajánlást, amennyiben szükséges.

 

A cipősdoboz akcióról további információt Győrffyné Makár Anita Grétától kérhet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a 46/560-170-es telefonszámon.

NKA

Állományvédelem

Híreink MÚZEUMI CIPŐSDOBOZ AKCIÓ A TANODÁKÉRT!