Herman Ottó Múzeum

Könyvtár, levéltár, múzeum - A 25 éves NKA és a közgyűjteményi örökség című konferencia

Időpont: 2018. október 15., hétfő 10.00-15.00
Helyszín: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának díszterme

Ebben az évben 25 éves a Nemzeti Kulturális Alap. Ebből az alkalomból 25 napon át 25 esemény zajlik országszerte, a szakmai kollégiumok és helyi partner intézmények szervezésében. 25 év támogatásaiból megvalósult értékmentés - a XXI. századi színvonalú Hungaricana virtuális közgyűjteményi portál digitalizálási eredményeinek bemutatása, ami a továbbiakban vándorkiállításra indul. A könyvtári, levéltári és múzeumi terület közös szervezésében megvalósuló konferencia elsősorban a szakmai érdeklődők számára foglalja össze a 25 év legfontosabb eredményeit. Délután 15 órától kiállítás nyílik a nagyközönség számára, amely novembertől vidéki helyszínekre, könyvtárakba, levéltárakba, múzeumokba „vándorol” tovább, kiegészítve az NKA támogatásokból megvalósult helyi értékek bemutatásával.

Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma és a Herman Ottó Múzeum által közösen rendezett konferencián a meghívott szakmai résztvevők mellett szívesen fogadjuk a téma iránt érdeklődő közönséget is.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk és minden esetben visszaigazoljuk.

Jelentkezési lap

Részletes információt a regisztrációt követően küldünk a megadott elérhetőségre.

Az esemény közösségi oldala

NKA

Állományvédelem

Híreink Könyvtár, levéltár, múzeum - A 25 éves NKA és a közgyűjteményi örökség című konferencia