Herman Ottó Múzeum

Pályázati Felhívás - 46. ISTVÁNFFY GYULA HONISMERETI GYŰJTŐPÁLYÁZAT

2019-2020. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Honismereti Egyesület és a miskolci Herman Ottó Múzeum meghirdeti a 2019-2020. évi

46. ISTVÁNFFY GYULA HONISMERETI GYŰJTŐPÁLYÁZATOT

 

Pályázhatnak önkéntes gyűjtők ifjúsági és felnőtt kategóriában, akik kedvet éreznek a jelenkori élő kultúra dokumentálásához, vagy elmúlt korok történéseinek felkutatásához.

Kiemelt témakör:

-          Családom és Miskolc

-          Falum/Városom/Térségem honismereti kutatásának egy jeles személyisége

-          Mesterségek régen és ma

-          Életutam...

Ezen túlmenően pályázni lehet bármilyen tematikájú néprajzi, helytörténeti, kultúrtörténeti, családtörténeti, ásványtani és természetismereti témában. Önálló, eredeti gyűjtések, visszaemlékezések, kutatások lejegyzését várjuk a történeti Borsod, Abaúj, Zemplén, Gömör és Torna megyék területéről.

 

Pályázati feltételek:

A pályázat nyílt, azon bárki részt vehet. Egy pályázó több munkát is benyújthat, illetve több pályázó közösen is készíthet pályamunkát. Csak olyan pályamunkákat várunk, amelyek más pályázaton még nem vettek részt, nyomtatásban nem jelentek meg. Terjedelme ifjúsági kategóriában minimum 5, felnőtt kategóriában minimum 10 oldal legyen. A gyűjtők a szakirodalmat elsősorban a tájékozódás, a gyűjtési szempontok kialakítása érdekében használják, a pályamunkában a hangsúlyt a saját maguk által gyűjtött anyag közlésére helyezzék. Pozitív elbírálásban részesül, ha a pályamunkához kapcsolódó dokumentumokat, tárgyakat eredetiben mellékeli a pályázó.

 

Pályamunkák benyújtása:

A pályamunkákat névvel, lakcímmel, e-mail címmel ellátva, egy példányban várjuk a Herman Ottó Múzeum címére (3501 Miskolc, Pf. 4.), ill. személyesen a Múzeum portáján (Miskolc, Görgey Artúr u. 28.) is átadhatók. A borítékra kérjük ráírni: „Istvánffy Gyula Honismereti Gyűjtőpályázat“. Benyújtási határidő: 2020. június 30.

 

További tudnivalók:

A pályamunkák értékelését szakértő bírálóbizottság végzi. A pályamunkák készítői pénz- és/vagy könyvjutalomban részesülnek. A Herman Ottó Múzeum munkatársai igény esetén szakmai segítséget és konzultációs lehetőséget biztosítanak a pályázók részére. A beérkező pályamunkák a Herman Ottó Múzeum Néprajzi Adattárába kerülnek elhelyezésre, melyeket kéziratként az érvényes jogszabályoknak megfelelően kezelünk.

További kérdéseivel keresse Dr. Bodnár Mónika muzeológust:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; 06-46-560 184; 06-70-425 6338

NKA

Állományvédelem

Híreink Pályázati Felhívás - 46. ISTVÁNFFY GYULA HONISMERETI GYŰJTŐPÁLYÁZAT