Herman Ottó Múzeum

MÚZEUMI MŰSOR

Pályázati Felhívás - 46. ISTVÁNFFY GYULA HONISMERETI GYŰJTŐPÁLYÁZAT

Bővebben:

40 ÉVES A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÁSVÁNYTÁRA

November 1. - Zárva tartás

Elismerő oklevél a dinós kiállításnak

A Gyémánt-díj mellett - amelyről korábban már beszámoltunk - a közelmúltban más elismerést is kapott a Pannon-tenger Kiállítóépület. A Múzeumok Majálisán megtartott „Az Év múzeuma 2019 és Az Év kiállítása 2019– díjátadó ünnepségen” a Dinók Földjén – MezoZOOikum című kiállításunkért elismerő oklevelet vehettünk át.

Újabb Gyémánt-díj a múzeumnak!

Ötödik alkalommal adták át az Országos Városmarketing díjakat szerdán Budapesten. Az eseményen Miskolc kilenc gyémántdíjat zsebelt be, amelyek között szerepelt a "Pannon-tenger Múzeum" is, így ismerve el szerepét Miskolc kulturális életében. A Herman Ottó Múzeum három év alatt immár a második elismerését kapta ezen a díjkiosztón, hiszen 2017-ben az intézmény világbajnok imázsfilmjét jutalmazták a szakemberek.

Pihenőben az Elit alakulat - bezár a Papszeri Kiállítási Épület

Nagy volumenű felújítási munkálatok előkészítése kezdődik, ezért 2019. április 1-től ideiglenesen bezár a Herman Ottó Múzeum Papszeri kiállítási épülete.

Bővebben:

DINÓK FÖLDJÉN – MEZOZOOIKUM

VEZETŐVÁLTÁS A HERMAN OTTÓ MÚZEUM ÉLÉN

A Herman Ottó Múzeumot az elmúlt években igazgató dr. Tóth Arnold január elején bejelentette, hogy lemond posztjáról és a továbbiakban a tudományos munkára koncentrálva szeretne dolgozni az intézményben. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetése a vonatkozó jogszabályoknak és az intézmény Szervezeti és működési szabályzatának megfelelően 2019. február 1-től az igazgatói álláshelyre kiírt pályázat elbírálásáig Szolyák Péter általános igazgató-helyettest bízta meg a múzeum vezetésével. Dr. Tóth Arnold a továbbiakban muzeológus munkakörben, a múzeum tudományos titkáraként folytatja munkáját.

DR. GYULAI ÉVA EÖTVÖS JÓZSEF–DÍJBAN RÉSZESÜLT

Dr. Gyulai Éva történész, a Miskolci Egyetem docense és a Herman Ottó Múzeum muzeológusa kiváló pedagógusi munkásságának elismeréseképpen 2018. június 1-én Eötvös József-díjban részsült.

Az Eötvös József-díj az oktatási miniszter által adományozott magas állami elismerés. Azoknak a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak adják, akik oktató-nevelő munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett. 1999 óta, a pedagógusnap alkalmából ismerik el vele az arra érdemeseket, évente legfeljebb nyolc személy részére adományozható. A díjazott az adományozást igazoló okiratot és egy – a névadó álló alakját megformázó – kisplasztikát, valamint jutalomösszeget is kap. Az idei díjazottak között ott volt Dr. Gyulai Éva is.

Bővebben:

Alkategóriák

NKA

Állományvédelem

Híreink